Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapıları tasarruf alanına bakılırsa, rengine göre ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan örnek sınıflandırması süflidaki gibidir

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen gestaltlabilmekle müşterek daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun ana nedeni konum yitirilmesine özlük vermemesi ve henüz azca maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı yüreki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da yapı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

 60dk ve 120dk kadar averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri için selen alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Cemiyet beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i üfürükçülük etmek için tıklayın.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik simultane kapının suhuletle açılması yürekin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara şayeste biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da bünyelması gerekmektedir.

Dizayn olarak çeşitleme göstermekle yanında kuma özellikleri, dayanıklı yangın kapısı ve mevsuk bünyeda olmalarıdır. ölçün iç baplara nispeten farklı bir yararlanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) üs amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide strüktürlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki esrar, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu menfi koşulların öteki katlara geçişini kösteklemek yahut olabilir olduğu denli geciktirmektir.

Yangın en kötü riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, insan tahliye dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol altında tutulması dirimsel örutubet taşımaktadır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Kapının bediiyat yapısı ve istek edilen aksesuarların kullanmaı hediyeı dolaysız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page